logo
  • Anticamera
    022 44-11-85
  • Informații
    060740791
  •  

    Șeful Departamentului Inginerie Biomedicală și Tehnologii Informaționale Valeriu Palii împreună cu Șeful Secției Terapie Intensivă Cornelia Guțu-Bahov, din cadrul IMSP SCM „Sfânta Treime” au participat la un seminar cu tema „Îmbunătățirea Managementului Dispozitivelor Medicale”.

    Ei au prezentat rezultatele obținute în urma creării și organizării Departamentului Inginerie Biomedicală (DIB). Au fost prezentate toate implementările și reușitele DIB, acesta având un rol crucial asupra bunei funcționări a dispozitivelor medicale din cadrul instituției medicale cât și asupra actului medical.

    Acest seminar a avut loc în perioada 12–13 decembrie 2016 în incinta hotelului Radisson Blu Leogrand. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Sănătății al Republicii Moldova în contextul implementării proiectului ”Îmbunătăţirea Managementului Dispozitivelor Medicale” (PÎMDM), cu scopul de a monitoriza progresul obținut.

    La seminar au participat reprezentanți de la Ministerul Sănătății, Direcția Sănătății a Consiliului Municipal Chișinău, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, directorii, personalul medical și bioinginerii din cadrul spitalelor pilot ale PÎMDM, precum și reprezentanții Agenției Japoneze de Cooperare Internațională (JICA).

    „Îmbunătăţirea Managementului Dispozitivelor Medicale” (PÎMDM) este un proiect de Cooperare Tehnică care a început în 2015, fiind o continuare a suportului oferit de către JICA în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii al Republicii Moldova. Are drept scop susţinerea efectelor Proiectului de îmbunătăţire a Serviciilor Medicale MDA-P1 în cadrul Asistenţei Oficiale pentru Dezvoltare din partea Japoniei. Prin intermediul proiectului menţionat anterior, 5 instituţii medicale pilot de nivel terţiar au beneficiat de o gamă largă de echipament medical sofisticat, printre care se numără și SCM ”Sfânta Treime”, ce a fost dotat cu 261 dispozitive, cele mai scumpe din ele fiind: tomograf, roentgen digital, angiograf, aparataj din secția Terapie Intensivă.

    Proiectul ÎMDM a fost conceput cu scopul creării unui cadru adecvat pentru asigurarea mentenanţei dispozitivelor medicale (DM) în cadrul celor 5 instituţii-ţintă în vederea consolidării sistemului de sănătate şi asigurării unor servicii medicale de calitate înaltă.

    Organizatorul japonez al proiectului Yosuke Umemiya a menționat că în cadrul Departamentului Inginerie Biomedicală și TI, condus de Valeriu Palii a fost implementat conceptul 5S, care este o abordare în 5 etape de reproiectare și îmbunătățire a curățeniei, siguranței și standartizării locului de muncă.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP