logo
  • Anticamera
    022 44-11-85
  • Informații
    060740791
  • Un grup de medici-cercetători din SCM Sfânta Treime, Clinica Chirurgie Nr2 C.Țîbîrnă” a USMF N.Testemițanu în frunte cu profesorul Gheorghe Anghelici au fost premiați cu Medalii de Aur și Diplome de Excelență la Saloanele Expoziționale Internaționale de Cercetare și Inovare din România.
    Echipa în componența: dl Oleg Crudu, conferențiar universitar, doctor în medicină; dl Sergiu Pisarenco, conferențiar universitar; dna Tatiana Zugrav, medic rezident și dl Gheorghe Lupu, medic rezident a obținut 5 medalii de Aur.

    Au fost elaborate și implementate metode noi de tratament, cu rezultate apreciabile la distanță, în domeniul tratamentului sindromului ascitic la pacienții cu ciroză hepatică decompensată și tratamentul ulcerelor trofice ale membrelor inferioare.

    Grupul de cercetători : Gh. Anghelici, O. Crudu, S. Pisarenco, Gh. Lupu, T. Zugrav.

    METODA DE TRATAMENT LAPAROSCOPIC AL ASCITEI REFRACTARE ÎN CIROZA HEPATICA DECOMPENSATĂ a fost decernată cu două Medalii de Aur și apreciată cu – Diploma de excelență în cadrul celei de a XXII-a Ediție a Expoziției Internaționale de Invenții “IVENTICA 2018”, Iași , România, 27-29 Iunie.METODA DE TRATAMENT MINIM INVAZIV A ASCIT-

    PERITONITEI SPONTANE ÎN CIROZA HEPATICĂ DECOMPENSATĂ a fost apreciată cu distincțiile :
    Medalia de Aur în cadrul Expoziției “INVENTICA 2018”;
    Diploma de Excelență la Expoziția “EURO INVENT 2018” Ediția a X-a, Iași;
    Diploma de Excelență acordată de către Forumul Inventatorilor Români, Iași.

    Metodele de tratament constau în evacuarea lichidului ascitic initial partial – dozat, prin puncții și pregătirea preoperatorie. În a doua etapă se efecuează sub anestezie generală intervenţia laparoscopică cu evacuarea completă a lichidului ascitic, aplicarea drenajului cu efectuarea lavajul postoperator cu antiseptice, sau mai simplu “spălarea” cavității abdominale timp de 3-5 zile.

    Grupul de cercetători : S. Pisarenco, A. Cușnir, Gh. Anghelici, T. Zugrav.

    METODA DE TRATAMENT A ULCERELOR TROFICE a fost apreciată cu:
    Diploma de Onoare în cadrul Salonului Internaţional al Inovării şi Cercetării Ştiinţifice Studenţeşti „Cadet INOVA’18”, Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, România;
    Diploma de Excelență la Expozitia Internațională “PRO INVENT”, Ediția XVI-a, Cluj-Napoca, România.

    Metoda constă în prepararea din sângele pacientului a unei membrane, care se aplică direct pe plagă, și a unei suspensii – care se injectează în acea zonă, obținânduse cicatrizarea acesteia. Procedura poate fi repetată de câteva ori.

    Participarea în cadrul acestor expoziții a servit un prilej de transfer tehnologic, informațional și important schimb de experiență dintre personalitățile remarcabile din domeniul inovării și inventicii. Aprecierea echipelor de lucru, menționate, cu distincții înalte, este înalt lăudabilă și încurajată la noi progrese.

    Datorită noilor tehnici operatorii și elaborarea unor metode de tratament noi moderne și unice, pacienților li se oferă șansa de vindecare în stări și situații cînd aceștia practic își pierduseră curajul și speranța.

    Aducem sincere felicitări premianților și le urăm noi performanțe în continuare!

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP