logo
  • Anticamera
    022 44-11-85
  • Informații
    060740791
  • Ziua mondială de luptă împotriva accidentului vascular cerebral a fost înființată în 2006 la inițiativa Organizației Mondiale a Accidentului Vascular Cerebral (OMAVC). Ideea înființării acestei date a apărut după ce Organizația Mondială a Sănătății a declarat accidentele vasculare cerebrale o epidemie globală în 2004, ducând la statistici înfricoșătoare, astfel încât unul din șase persoane de pe planetă se confruntă cu tulburări cerebrovasculare acute.

    Potrivit OMS, bolile vasculare reprezintă mai mult de jumătate din decesele lumii, anual se sting din viață cca 6,7 milioane de oameni ca urmare a accidentului vascular cerebral. Și vorbim nu doar despre vârstnici, ci și despre tineri, a căror număr crește. Dacă cu puțin timp în urmă, accidentul vascular cerebral se întâlnea îndeosebi la pacienții cu vârste mai mari de 55-60 de ani, acum însă aproximativ o treime dintre cazuri apar la persoanele cu vârsta cuprinsă între 30-40 ani.

    Din păcate, mulți oameni se confruntă astăzi cu consecințele unui accident vascular cerebral, dar o bună parte din populație nu cunosc că 3, maximum 6 ore, este perioada în care consecințele unui accident vascular cerebral pot fi reduse la minimum. Prin urmare, este foarte important pentru fiecare dintre noi să știm care simptome pot provoca un atac cerebral, deoarece viața și sănătatea unei persoane depind în mare măsură de îngrijirile medicale acordate în timp util.

     

     

     

    Despre accidente vasculare cerebrale, simptome și factori de risc, ne spune șeful secției Neurologie a SCM „Sfânta Treime”, medic neurolog categorie superioară Victor Munteanu.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP